Megint találtak munkát egy Púposnak

Vörös Attila   ·   2014.09.15. 21:15
400__IMG_0531__140915_Pecel__M40224

Az FKG Kft. két Fad- és két Fd-kocsiját kellett elvinni hétfőn Hatvan-rendezőből Kelenföld állomásra. A feladatra Hatvanban a 224-es Púpost jelölték ki, a gép reggel pár óra tolatás után össze is állította magának a szerelvényét. A negyed 11-es személyvonat után indították is az üzemi menetet, a Púpos Pécelig a 041-es Flirt nyomában volt. Itt félre rakták, el kellett engednie egy nála gyorsabb vonatot.

Pécelre érkezik a Púpos<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A 224-es nem sokkal dél után már Kelenföldön volt, a vagonokat beállította a megfelelő vágányra, majd gépmenetben hazatért.

Bár fix munkájuk nincs a hatvani Púposoknak, szinte minden héten láthatjuk őket dolgozni. Előfordulnak Jászberényben, Salgótarjánban a kiszolgáló tehervonatok élén, de a kitolásoknál és a pályafenntartási munkákhoz kötődő szerelvények továbbításakor is sokszor láthatjuk őket. Hétvégén épp a 201-es működött közre Galgagutánál két útátjáró átépítésénél.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek