Megjött a CER Transmontanája!

iho   ·   2015.01.23. 20:30
BBAA-IMG_8767

A 151-es Gigant hozta Kürtösről az új jövevényt. A Füsti vágányán tolja be épp<br>(képek: Vörös Attila)

Ősszel adtunk hírt arról, hogy a CER is beszerez egy Transmontana-gépet a Softronictól. A 6000 kilowattos Softronic Transmontana mozdony – elődeivel ellentétben – kétáramnemű, a magyar társaság ezzel a határon túli, gépcsere nélküli fuvarozási piacot célozta meg. Az új mozdony a terepviszonyoktól függően akár 3000 tonnás szerelvényeket is gond nélkül tud vontatni. A hozzávetőlegesen nyolcszázmillió forintos tranzakciót a Növekedési Hitelprogram támogatja. A CER Transmontanája már az új homlokfallal érkezik, a faceliftet elsőként a 017-es gépen vetették be a románok.

Rákosrendezőn az esőben

Az új mozdony megvásárlásáról a szerződést szeptember 24-én írták alá a berlini InnoTrans kiállításon a Softronic és a CER Hungary Zrt. vezérigazgatói. A mozdony teljes UIC pályaszáma: 91 55 0610 100 H-CER.

December közepén magyarországi mozdonygyártásról írt alá szándéknyilatkozatot a Softronic és a CER-érdekeltséggel is bíró LAC Holding. A CER most érkezett mozdonyával megegyező konstrukciókat gyárthatnak majd Magyarországon is már 2016-ban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek