Meglátja, mester, menni fog!

Istvánfi Péter   ·   2013.08.31. 16:30
00

A szakmai körökben csak „Mágus” néven emlegetett Verebes József 1986-ban került a kiesés ellen küzdő MTK-VM csapatához. Előző csapatához, a Győrhöz hasonlóan itt is csodát tett, a következő 1986–87-es bajnokságban, 29 év után újra bajnokok lettek a kék-fehérek.

Valamikor a rendszerváltás környékén a csapatszállító buszuk viszont motorhibával küszködött, de a mester ezt a problémát is megoldotta: volt csapata, a Rába ETO miatt jó kapcsolatot ápolt a Rábával, s a gyár szívesen adott egy új, nagyobb teljesítményű erőforrást. Az utasteret is ekkor alakították át: mivel egy focicsapat szállításához bőven elég volt a szokásos 50 férőhelyes kapacitásnál kevesebb is, ezért kivettek néhány ülést a buszból, a maradékot pedig széthúzták, hogy kényelmesen utazhassanak a focisták.

Hátul két ülés megfordításával, valamint egy asztal elhelyezésével kis társalgót alakítottak ki. Általában legelöl ült a mester, mögötte a kapus, Zsiborás Gábor olvasott, a többiek hátul kártyáztak.

Az egykori BSP-680, a régi sikerek színhelyén, az MTK pálya mellett<br/>(fotó: Budai Barnabás)

A buszt selejtezése után az egykori sofőr vásárolta meg, aki azóta is különjáratozik vele. Pár éve a Batiz-busz állományába került a jármű, ekkor kapta meg a cég flottaszínét, a régi kék-fehér csíkos helyett.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek