Megnyílt Kanton első villamosvonala

iho   ·   2015.01.06. 18:45
400px_csr_villamos_kanton

Kanton (Kuangcsou) város első, kelet–nyugati-irányú villamosvonalát a 2014-es év utolsó napján adták át – írja a Railway Gazette.

A tizenegy megállót felfűző, normál nyomtávú Hajcsu (Haizhu)-vonal a Gyöngy-folyó déli partja mentén halad, összekapcsolva a hatszáz méter magas Kanton-tornyot a négyes és nyolcas metrók közötti átszállóállomással, Vansengvejjel (Wanshengwei). A toronynál átszállási lehetőséget alakítottak ki a hármas metróhoz és a Zhujiang New Town városrészhez vezető automata vasúthoz, Vansengvejnél pedig a négyes és a nyolcas metróvonalakhoz.

Kanton városának első villamosvonalához a CSR Zhuzhou hét négyrészes kocsit szállított<br>(fotó: Andrew Benton, Railway Gazette)

A villamosvonal üzemeltetését a Guangzhou Metro Corp. leányvállalata, a Guangzhou Tram Co. Ltd. végzi. A vonalon a tervek szerint februárig utasforgalmi próbák zajlanak, a járatok reggel kilenc és délután öt óra között tizenhárom percenként követik egymást. A viteldíj két jüan.

A szolgáltatáshoz Kanton 2013 júniusában rendelt a kínai CSR Zhuzhoutól hét, teljes hosszban alacsonypadlós szerelvényt, melyeket a gyártó 2014 szeptembere és decembere között szállított le. A négyrészes villamosok kizárólag szuperkondenzátoros üzeműek. A hajtási részegységeket a Siemens biztosította egy, a két fél közti együttműködési és technológiai licenc-megállapodás értelmében. A járművek legmagasabb üzemi sebessége hetven kilométer per óra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek