Megoldódott chilei rejtély, 54 éve eltűnt gépre bukkantak

iho   ·   2015.02.10. 08:45
cim

Ötvennégy éve balesetet szenvedett repülőgép roncsait találták meg hegymászók az Andokban.

A gép egy DC-3-as volt, amely egy első osztályú chilei focicsapatot szállított egy déli meccsről Santiagóba. A LAN légitársaság gépén lévő huszonnégy személy egyike sem élte túl a balesetet.

A hegymászók most Santiagótól 360 kilométerre, 3200 méteres magasságban bukkantak rá a roncsra, amelynek pontos helyét a fosztogatások elkerülése érdekében titokban tartják.

A DC-3-as eltűnése egyike volt azoknak a baleseteknek, amelyek megfejthetetlen rejtélyt jelentettek a közvéleménynek. A csapat és a kísérők két repülőgépre osztva tértek volna vissza a fővárosba a déli Osorno városából a meccs után: az egyik gép rendben leszállt, a másik sorsáról egészen mostanáig nem lehetet tudni semmi biztosat. A gép eltűnése után mentőalakulatok kutatták át a hegyvidéket, de nem találták a DC-3-ast, a focisták temetése is üres koporsókkal, jelképesen történt.

A roncsra most rátalált hegymászók szerint a törzs jelentős része most is a felszínen van, ugyancsak láthatók a helyszínen roncsdarabok és csontok. A kövek és a sziklás talaj felszíne alatt még feltehetően sokféle roncsdarab és az áldozatok maradványai is feltárásra várnak.

Egyelőre azonban nem tudni, mi lesz mindennek a sorsa, amelyek hollétéről csak annyit tudni, egészen máshol vannak, mint amerre az eltűnéskor keresték a gépet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek