Mégsem szűnik meg a Reblaus Expressz

Fritz Gergely   ·   2012.11.05. 16:30
reblaus_kk

Az elsődleges hírekkel ellentétben mégsem szűnik meg a nosztalgiaközlekedés az Alsó-Ausztriában található Retz–Drosendorf vonalon. A vontatási feladatokat eddig az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) látta el, tavasztól magáncég veszi át, ugyanis az üzemeltető, az Alsó-Ausztriai Közlekedési Vállalat (NÖVOG) nem újította meg a szerződést az ÖBB-vel. Így az október 28-i szezonzáró napon lehetett utoljára ÖBB-mozdonyt látni a vasútvonalon, ahol legtöbbször a retro festésű 2143-as mozdonyok húzták a nosztalgiavonatokat.

Az utolsó ÖBB vontatású nosztalgiavonatokat a 2143.35 pályaszámú gép vontatta. Érdekesség, hogy a jármű orrán az ÖBB régi emblémája látható<br>A képre kattintva fotógalériánkat tekinthetik meg<br>(fotók: Andreas Bayer)

Az ügyben megkerestük a vasútüzemet, már elkészült a jövő évi menetrend, így a vonalon minden bizonnyal 2013-ban is folytatódik a nosztalgiaüzem. Információink szerint a Wiener Lokalbahnen lehet az egyik cég, akitől a NÖVOG vontató járművet rendelhet a jövő évi szezonban, a vállalat egy régi festésű 2143-assal is rendelkezik. Azonban a NÖVOG-nak is van saját 2043-as sorozatú gépe, így az sem kizárt, hogy jövőre az a mozdony fogja vontatni a Retz és Drosendorf között kanyargó Reblaus Expresszt.

A korán érkezett télnek köszönhetően havas tájban lehetett megörökíteni az utolsó ÖBB-vontatású szerelvényeket október 28-án

Kapcsolódó hírek