Megtámadta Budapestet és az agglomerációt az egyik legfőbb ellenség

iho/biztos út   ·   2017.05.23. 20:35
esik_pesten0

A kedden Budapestre is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okoz gondokat – közölte a katasztrófavédelem a honlapján. A közlemény szerint elsősorban a XIII. és a XIV. kerületben volt dolga a szakembereknek, eddig több mint száz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez. Jellemzően épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztják a fővárosi tűzoltókat – tették hozzá.

Elakadt Audist mentenek a tűzoltók a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai vasúti felüljárónál. A troli elvileg biztonságban van. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Balogh Zoltán)

A VI. kerületben, a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai vasúti felüljárónál nyolc személyautó és egy trolibusz akadt el az összegyűlt csapadékvíz miatt. A Waze online közösségi navigációs rendszer térképe szerint Budapest összes fő közlekedési útvonalán jelentős torlódások alakultak ki; számos mellékút is járhatatlan.

Az interneten elérhető fényképek és beszámolók szerint a II. kerületi Lövőház, illetve a Zöldlomb utcát is elöntötte a víz. A III. kerületben víz alatt áll a Lajos utca, illetve a Bécsi út egy része, és beömlött az eső a Westend bevásárlóközpontba.

De nem bírta ki a Nyugati pályaudvar sem.

A Budapest–Veresegyház–Vác vasútvonal Fót és Rákospalota-Újpest közötti szakaszán zárlatos lett a felsővezeték, emiatt ezen a szakaszon jelenleg nem közlekednek a vonatok. Feltehetőleg a heves vihar okozta a meghibásodást, de a pontos okot még keresik a szakemberek, azt követően mielőbb megkezdik a helyreállítást.

A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt, azonban a közutakon tapasztalható problémák már szállítják a vonatpótló buszok az utasokat Fót és Rákospalota-Újpest között. A vasútvonalon jelentős 30–120 perces késésekre kell számítani ma este és éjszaka, és kimaradhatnak vonatok is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.