Megújulnak a Szolnok környéki vasútvonalak

iho/vasút   ·   2011.12.16. 12:59

A Szolnok vasúti csomópont, állomás és a Szolnok–Szajol vonalszakasz korszerűsítése a Budapest–Lőkösháza vonal felújításának részeként valósul meg – írja a Szoljon.hu.

A napokban kiírt Gyoma és Békéscsaba közötti vasútszakaszhoz kapcsolódóan a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kiírta Szolnok vasútállomás és a Szolnok–Szajol vonalszakasz korszerűsítésének tervezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást. A projektek kivitelezésével teljes hosszában megújítják a 196 kilométer hosszú Budapest–Békéscsaba vasúti vonalszakaszt, az európai törzshálózat részeként – tájékoztatott a NIF Zrt.

A Szolnok vasúti csomópont, állomás és a Szolnok–Szajol vonalszakasz korszerűsítése a Budapest–Lőkösháza vonal felújításának részeként valósul meg. A Budapest–Lőkösháza vasútvonal az európai törzshálózat, a Páneurópai IV. közlekedési folyosó része, egyik legfőbb összeköttetés a Balkán felé.

A két projekt esetében a felújításhoz szükséges feladatok között szerepel például a 6,3 kilométer hosszon kétvágányú vasútvonal korszerűsítése, 400 méter hosszú Tisza-híd felújítása, mintegy 63,6 méter fesztávolságú Zagyva-híd felújítása, új Tisza-ártéri híd építése, illetve a szolnoki személypályaudvar korszerűsítése a hozzá tartozó állomási távközlő- és biztosítóberendezéssel, a vasúti pályához tartozó vasúti villamos felsővezetékkel.

Kapcsolódó hírek