Megújult meg a Drávaiványi és Sellye közötti út

iho/közút   ·   2012.08.07. 08:43

Újabb mellékút felújítása fejeződött be az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretein belül. A Baranya megyei Vajszló-Vejti-Sellye összekötőút összesen 2,7 kilométeres szakasza vált európai színvonalúvá, mintegy 256 millió forintos támogatásból. A projekt elsősorban Drávaiványi és Sellye település lakóit érinti – közölte az ihóval a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében országosan több mint 1000 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása valósulhat meg 2013-ig az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. Ebből a Dél-dunántúli régióban a 4 és 5 számjegyű utak felújítására a 2009-2013-as programozási időszak keretében közel 21,4 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára.

A Vajszló-Vejti-Sellye összekötőút Baranya megye déli részén található. A felújított 2,7 kilométeres szakasz külterületen halad, Drávaiványi és Sellye között. A felújítás előtt a vékony pályaszerkezet és a vízzárás hiánya miatt az útburkolaton megsüllyedtek a burkolatszélek, helyenként kátyúsodás, kismértékű nyomvályúsodás is észlelhető volt. A projekt keretében a szabályos közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező elvégezte a pályaszerkezet cseréjét, a burkolat szélesítését, ezen kívül felújította a padkát, gondoskodott az útszakasz víztelenítéséről, az árkok tisztításáról, továbbá a buszmegállóhelyek is teljesen megújultak.

A sikeres projektzárást követő öt éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Kapcsolódó hírek