Megy ez, mint a gép!

iho   ·   2016.07.01. 14:25
00kicsiuj

Megtört a jég: Budapest-Keleti pályaudvaron reggel üzembe helyezték a teljesen elektronikus nemzetközi jegykiadást nyújtó gépet.

Mit is tud ez az új rendszer? Először is (és ez az utasok szempontjából, főleg nyáron nagyon fontos), gyors és helyettesíti a kézzel írt (és sokakat megmosolyogtató) jegyeket. Szoftveresen egy nemzetközi menet- és helyjegykiadási rendszerhez csatlakozik, ahhoz a rendszerhez, ami a másik irányban már működött: bármelyik német vagy francia (például) jegypénztárból lehetett magyarországi belföldi intercitykre jegyet vásárolni, innentől ez itthonról is lehetséges.

(fotó: Tevan Imre)

Képzeljük el a helyzetet: az utas odamegy a pénztárhoz, megveszi a jegyét egy európai, családos vasúti körutazásra. A rendszer úgy van kialakítva, hogy az aktuális díjszabásokon túl minden kedvezménnyel tisztában van, és automatikusan a legolcsóbb változatot kínálja fel a pénztárosnak és az utasnak, keresgélés, telefonálás nélkül. Azt mondani sem kell, hogy a hőnyomtató mennyivel hamarabb végez a munkával, mint a pénztáros a golyóstollal. Egy Budapest–Prága menet- és helyjegyet például mindössze 59 másodperc alatt kapott meg az utas, egy másik pedig az otthon kikalkulált árból négy és fél eurót takarított meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek