Menekülthajó tragédiája Szicíliánál: már 133 halott

iho   ·   2013.10.03. 18:30

Mintegy negyven holttestet találtak az Olaszországhoz tartozó, földközi-tengeri Lampedusa partjainál elsüllyedt, afrikai menekülteket szállító hajó roncsai alatt, ezzel legkevesebb 133-ra emelkedett a katasztrófa halálos áldozatainak száma – közölte az ANSA olasz hírügynökség csütörtökön a parti őrség adatai alapján.

Enrico Letta olasz kormányfő péntekre nemzeti gyásznapot hirdetett a lampedusai tragédia miatt - közölte a miniszterelnök sajtószolgálata.

A lampedusai partoktól mintegy 500 méterre, 40 méteres mélységben megfeneklett hajóroncs belsejében és a körülötte lévő vizekben fedezték fel az olasz parti őrség búvárai az újabb holttesteket.

A mintegy ötszáz -  többségében szomáliai és eritrea - menekültet szállító hajó csütörtök hajnalban kigyulladt, majd elsüllyedt Lampedusa partjainál. Több mint 150 embert sikerült élve kimenteni a délelőtt folyamán, s még csaknem kétszáz embert továbbra is eltűntként tartanak számon.

Ugyancsak ma hajnalban egy 463 menekültet szállító hajó már kikötött Olaszországban.

Egy héten belül ez már a második tragédia, ami menekülteket szállító hajót ért, szeptember 30-án tizenhárman vesztek a vízbe, augusztus 10-én pedig hat bevándorló fulladt vízbe.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek