Menetkész az első megújult CAF hálókocsi

iho/vasút   ·   2020.07.24. 18:00
caf_halokocsi0

Korábban már a kilencből öt fekvőhelyes és a szintén kilencből hét étkezőkocsi újult meg a MÁV-Start arculatával. A második hálókocsi várhatóan szeptemberre készül el, a további kocsik műszaki és esztétikai megújítása pedig folyamatos.

(fotók: MÁV-Start)

Az utasélményt fokozó fejlesztések során, a MÁV-Start új arculati terve alapján elkészült a légkondicionlált CAF hálókocsi külső fényezése, valamint teljesen megújultak a hálófülkék is. Immár lehetőség van a vezeték nélküli internetelérésre; új, ledes olvasólámpákat, érintésvédelemmel ellátott 230 V dugaszolóaljzatokat és USB csatlakozókat, valamint az utastájékoztatáshoz szükséges új hangszórókat is beépítettek. Megvalósult a kocsik közötti ajtók szinkronműködtetése és mágneskártyás biztonsági zárrendszer beépítése a fülkékben – utóbbiban a mosdók is egységesek már, új tükrökkel a válaszfalon és a pipereszekrényen.

A vasúttársaság saját forrásából elkészülő hat járművéből az utolsó 2022 első felében állhat forgalomba. A járművek korszerűsítésének költsége kocsinként összesen nettó 140 millió forint.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.