Menetrend-módosítás a bejárók érdekében

iho   ·   2013.02.11. 09:47

A Kisalföld Volán február negyediki menetrend-módosítása miatt a Reptéri úton lévő Kenvéd Kft. dolgozóinak busszal történő bejárása szinte ellehetetlenedett, ráadásul a felmerülő problémák egy része nem új keletű –  írja a Kisalföld.hu.

A nehézséget az okozza, hogy a vidékről bejáró dolgozók nem érnek be a reggeli munkakezdésre. A helyközi buszok körülbelül 5:15-kor futnak be Győrbe, így pedig egyik helyi járatot sem lehet elérni.

A hazajutás sem problémamentes számukra: azok a munkások, akik a normál munkarendtől eltérően dolgoznak, eddig is csupán bonyodalmak árán tudtak hazamenni. „Mindezt tetézte, hogy az utolsó menetrendváltozás óta szombaton és vasárnap még nehezebbé vált a tömegközlekedés cégünkhöz” – mondta Egyed Tibor, a győri Kenvéd Kft. műszaki igazgatója.

„Dolgozóinknak az elmúlt egy hétben – bármely irányból jöttek, a Likócsi híd vagy a Rába gyár személyporta – kivilágítatlan, járda nélküli úttesten kellett közlekedniük a rohanó, egymást előzgető autók között. Nem túlzás azt állítani, mindennap életveszélynek tették ki magukat a 400 méteres szakaszon – a gyakorlatban ez 10 perc gyaloglással egyenlő – a munkások.”

Az új menetrend a légvonalban közeli Audi dolgozói számára nem jelent problémát, hiszen a négykarikás céghez rengeteg buszjárat indul.

„A Kenvéd Kft. dolgozóit érintő problémák mielőbbi megoldása érdekében február 6-án helyszíni bejárást tartottunk a győri önkormányzat városépítési osztályával közösen. Ezt követően Győr jegyzője, Lipovits Szilárd is jóváhagyta a hétfői üzemkezdettől életbe lépő újabb menetrend-módosításokat” – közölte a kisalfold.hu-val Mihályka Imre, a Kisalföld Volán személyszállítási igazgatója.

A 15-ös körjáratok az Audi gyár felé, valamint a 15A jelzésű autóbuszok mindkét irányban a Likócsi híd–Reptéri út–Dohány utca–Kardán utca útvonalon közlekednek, és megállnak a Dohány utcában, a Reptéri út csomópontjánál (az Íves utca helyett), a Kenvéd Kft. telephelye mellett. Ezáltal jelentősen csökken a gyaloglási távolság az üzem bejáratáig.

Munkanapokon a belvárosból a kora reggeli és a délutáni műszakváltáshoz közlekedő autóbuszjáratok menetrendjének módosításával – a héten felmért utasszámokat figyelembe véve – egy-egy 15A járat később indul, 5.20, illetve 13.20 órakor. Ezáltal a helyközi autóbusszal és vasúton érkező Kenvéd-dolgozók számára is biztosított lesz az átszállási lehetőség.

Kapcsolódó hírek