Mi van a Waberer's-traktorok mögött? Vadonatúj Schmitz Cargobull pótkocsi!

iho/közút   ·   2015.05.08. 08:45
wabschmitz0

A megállapodást Wáberer György, a Waberer's elnök-vezérigazgatója és Andreas Schmitz, a Schmitz Cargobullnak elnöke a Transport Logistic 2015 Nemzetközi Kiállításon szerződést írtak alá. A két társaság tizenöt évre visszatekintő együttműködése során a Waberer’s összesen csaknem nyolcezer Schmitz Cargobull pótkocsit vásárolt már, amelyek jelenleg is a Waberer’s pótkocsiflottájának többségét alkotják.

– A Schmitz Cargobull pótkocsik standardizált, magas minőségű gyártása, a járművek üzemeltetési költségeit csökkentő újításai hozzájárulnak ahhoz, hogy a Waberer’s International Zrt. folyamatosan növelni tudja működésének hatékonyságát – mondta Wáberer György a megállapodás aláírásakor, hozzátéve, hogy a hosszú távú üzleti kapcsolat lehetővé tette az együttműködést a technológiai fejlesztések területén is. Ennek egyik példájaként említette a pótkocsik kitolható sarokoszlop-technológiájának kifejlesztését, amely a raklapos áruknak a korábbinál hatékonyabb, teljes járműszélességben való rakodását teszi lehetővé. A Schmitz Cargobull az elsők között a Waberer’s-nek szállít új technológiával, hidegen hengerelt acélalvázzal gyártott pótkocsikat.

Két elégedett férfi: Wáberer György és Andreas Schmitz az aláírás után

Az aláírt megrendelés összhangban áll a Waberer’s-nek a Németországból, illetve a Németországba irányuló, dinamikus forgalombővítési stratégiájával. A német piac a legfontosabb a Waberer’s International Zrt. számára; 2014-ben a társaság árbevételének körülbelül huszonnyolc százaléka innen származott. 2014 folyamán a német ügyfelekhez és úticélokhoz köthető árbevétel tíz százalékkal emelkedett az előző évhez képest. 2014 folyamán a Waberer’s fuvarozási és szállítmányozási tevékenységével összesen 2 millió tonna árut juttatott el Németországból az Unió más tagállamaiba, illetve az Unió más tagállamaiból Németországba. Hetente több mint 1200 szerelvény rakodott németországi telephelyeken 2014 folyamán. A Waberer’s járművei 2014-ben 107 millió kilométert tettek meg Németország útjain, amiért a társaság csaknem 20 millió euró összegű útdíjat fizetett Németországnak.

A Waberer’s Magyarországról Németországba tartó fuvarfeladatainak túlnyomó részét nemzetközi vállalatok magyarországi gyáraiban előállított termékek szállítása teszi ki. A Waberer’s Németországból más európai országokba irányuló export megbízásokat jellemzően az autóipar, a háztartási elektronika, az FMCG és a kozmetikai ipar globális vállalatai számára teljesít. Németországból elsősorban autóalkatrészeket, papírárut, háztartási elektronikai cikkeket, villamos szerelési anyagokat és ablakokat fuvaroz a Waberer’s Európa különböző országaiba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek