Mi van veled, M5-ös?!

MTI/iho   ·   2013.08.31. 21:52
suzi00

A 84-es főúton Sopron közelében egy személyautó motorkerékpárral ütközött össze, a balesetben a motorkerékpáros megsérült. Az útszakasz csaknem egy órán keresztül volt a karambol miatt teljes szélességében lezárva.

Öten megsérültek Bácsbokod határában, ahol egy személygépkocsi árokba borult. A sérültek között gyerekek is vannak. A műszaki mentés idején fél pályán haladt a forgalom a mellékúton.

Három órán át bénult meg a Keleti pályaudvar 1-7. vágányainak forgalma. A hibát kora délutánra sikerült kijavítani, 13.30 után indulhatott meg a közlekedés, a menetrend helyreállása késő délutánra állt helyre. A felsővezetéki zárlat komoly késéseket okozott: a rekordot a 7304-es Budapest–Lőkösháza gyorsvonat tartotta a maga 189 perces elmaradásával. A 120-as vonal gyors- és intercity-vonatait délután három és negyed négy között térközös követéssel indították egymás után.

A tiszugi híd javítása miatt álló kocsisorba ütköző személygépkocsi okozott a 44-es úton szombat reggel balesetet. A fényjelző készülék tilos jelzésénél két személygépkocsi várakozott, amikor egy mögöttük érkező autó a hátsó gépkocsiba hajtott. Az ütközés következtében az autó megpördült, majd először a szemből közlekedő kamionnak, ezt követően pedig a várakozó első gépkocsinak csapódott. A balesetben négyen megsérültek. A műszaki mentés befejezése után a hídon zavartalanul, félpályán megindult a forgalom. A baleset helyszínén az MTI tudósítója azt látta, hogy a hídon folyó munkálatok miatt szombaton félpályán halad a forgalom, mert egy daru elfoglalja az egyik oldalt. A Kecskemét felől érkező kamion a híd tiszaugi oldalán a felhajtó melletti árokba szaladt, több darus kocsi emelte ki. Az egyik várakozó személygépkocsiban egy ember súlyosan megsérült, őt mentőhelikopter szállította kórházba.

Gazdasági totálkár... Nem irigyeljük a piros Suzuki tulajdonosát. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Két ember sérült meg z M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár közelében délután. Dobos Viktória hadnagy, a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője elmondta: egy személyautó az országhatár felé haladó oldalon sodródott le az útról, majd tetejére borulva állt meg az árokban.

Három baleset is történt az M5-ösön: egymás után két baleset történt az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán Ócsa és Gyál között szombat reggel, először négy, majd három autó ütközött össze. A péntek hajnali, három halálos áldozatot követelő tömegkarambol helyszínének közelében, a 24-es, illetve a 31-es kilométernél ütköztek össze a járművek. Az első balesetben érintett négy autóból három külföldi, egy pedig magyar, az utasok közül egy kisfiút megfigyelésre kórházba szállítottak. Délután a 35-ös kilométernél négy autó ütközött össze. A három baleset miatt az érintett pályaszakaszon torlódtak a járművek, a forgalom lépésben haladt.

Húsz-harminc perces késéssel közlekedtek a szerelvények a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon szombat délelőtt a biztosítóberendezés hibája miatt. Délre elhárította a hibát a MÁV.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek