Mikor lesz itt metrófelújítás?

iho   ·   2017.05.09. 11:15
00kicsi

Tarlós István főpolgármester januárban még optimista volt: a közbeszerzések akkori állása szerint már 2017 tavaszán elkezdhették volna a munkát a 3-as metróvonalon, ám február végén – egy, a tender kiírásának másnapján született kormányhatározat miatt – visszavonták a déli szakasz felújítására vonatkozó pályázatot.

A Világgazdaság információi szerint az újra kiírt tendert követően az infrastruktúra felújítására vonatkozó kiviteli tervet július végén írhatják alá, így valamikor a második félévben kezdődhet a Nagyvárad tér–Kőbánya-Kispest közötti szakasz rekonstrukciója. A felszíni előkészítési munkákat már év elején megkezdték, kialakították a pótlóbuszok leendő megállóhelyeit és – például az Ecseri útnál – plusz forgalomirányító jelzőlámpákat építettek be. Az északi, Lehel tér–Újpest-Központ szakaszon 2017 végén kezdhetnek dolgozni.

A szerelvények felújítása folyamatos, a pályáé a második félévre marad (fotó: Vörös Attila)

A lap véleménye szerint tovább már nem csúsznak a határidők, habár az állomásfelújításra kiírt tenderre meghosszabbították a jelentkezést a dokumentumokban elvégzett pontosítások miatt. A BKK mindemellett már felkészült a metrópótlásra: a pótlóbuszok mellett több dél-pesti járat útvonalát a Nagyvárad térig, vagy az Örs vezér teréig hosszabbítják meg, valamint a metró helyett közlekedő buszokra is megvan a kapacitás.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek