Milyen az ideális karikagyűrű?

iho   ·   2019.03.23. 03:42

(x)

Kapkodni meg nagy hiba lenne, mivel ez az az ékszer, amit egy életen át fognak viselni, ezért nagyon fontos, hogy úgy érezzék, ebben is megtalálták az igazit.

A karikagyűrű anyaga általában az arany és annak különböző ötvözetei, a platina és a palládium. Az arany esetében manapság mindhárom szín kelendő, legyen szó a hagyományos sárga aranyról, a rózsaszínű rozéaranyról, vagy akár az ezüstre hajazó fehér aranyról. A platina jóval tartósabb és keményebb fém, a palládium pedig az allergiások számára tökéletes mentőöv. Ma már ezek mindegyikét kombinálhatjuk egymással, nem kötelező csak egyszínűnek lennie a gyűrűnek.

Ahogy a színválaszték is bővült, úgy már az sem kötelező manapság, hogy a két gyűrű teljesen egyforma legyen, elég, ha csak főbb vonalaikban hasonlítanak, mintegy mutatva az összetartozásukat. Míg régen a sima, fényes felületű gyűrű volt a divat, addig ma már nagy népszerűségnek örvend a matt felület vagy a kettő kombinációja.

Míg régebben a dísztelen, egységes gyűrűket kedvelték, addig ma nem ritka, hogy a karikagyűrű tartalmaz követ. Persze ez általában a női gyűrű privilégiuma, de láttunk már olyat, hogy a férfi gyűrűje is tartalmazott egy apró, barna gyémántot. Ettől függetlenül nem ez az általános, inkább a női gyűrű kővel díszített, míg a férfié annak szolidabb, egyszerűbb kivitele.

Amennyiben a lánykérés egy eljegyzési gyűrűvel zajlott, akkor a menyasszony eldöntheti, hogy azt is szeretné-e viselni a mindennapokban vagy sem. Ha igen, akkor praktikus, ha a 2 gyűrű harmonizál egymással. Ha nem, akkor szabad a választás a jegygyűrű tekintetében.

A gyűrűk vastagsága és formája sem mindegy. Míg korábban elképzelhetetlen volt, hogy valaki ne karikagyűrűt válasszony, addig manapság egyre jobban teret hódítanak a geometrikus alakzatok a gyűrűk terén is. Ez azt jelenti, hogy az ujj felőli oldalon a gyűrű ugyanolyan, mint bármelyik, de a külső oldala valamilyen más alakzatot formál. Ezek ugyanúgy kényelmesek, mint a hagyományos karikagyűrűk. A gyűrű vastagsága is egyénfüggő, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi tetszik és, főleg hogy mi áll jól a kezén.

Elengedhetetlen, hogy a választás előtt végiggondoljuk, hogy milyen munkakörben dolgozunk, vagyis oda mi a praktikus viselet. Azoknak, akik sportolnak vagy nehéz fizikai munkát végeznek, praktikusabb minél keményebb anyagból készíttetni a karikagyűrűt.

Kapcsolódó hírek