Milyen fajtái vannak az elektromos fűtésnek?

iho   ·   2019.05.14. 06:58

(x)

Rövid bejegyzésünkben ebben szeretnénk segíteni, vagyis arra a kérdésre keressük a választ, hogy egész pontosan milyen fajtái vannak az elektromos fűtésnek?

Az elektromos konvektor

Választható belőle akár álló, fali, design és vizes helyiségbe való is. Kivétel nélkül mindegyik típusról elmondható, hogy a fő fűtési rendszer mellett kiválóan alkalmazható kiegészítő fűtésként. Egyaránt remek választás lehet az elektromos konvektor akár otthon vagy a hétvégi házba is.

Elhelyezhető valamennyi helyiségben, szinte észre sem lehet venni, és elérhető többféle méretben is. Az energiatakarékos működést elősegítendő abszolút korszerű és állítható hőfok szabályozókkal van felszerelve. Sőt, vannak időzítővel rendelkező készülékek is, melyeket előre beprogramozva kellemes meleg várhat minket, mire hazaérünk.

Elektromos fűtőpanelek

Téli kertekbe vagy garázsokba lehet jó választás, ahol nem kell mindig melegnek lennie. Kifejezetten rövid idő alatt bemelegszik, ennek köszönhetően szinte azonnal adja a meleget, és akár vizes helyiségekben is alkalmazható.

A hőtárolós kályha

Csak akkor használ fel áramot, amikor a szoba hőmérséklete ezt feltétlenül indokolja, így energiatakarékos megoldást kínál. Olyan helyen lehet leginkább kihasználni, ahol rendszeresen használt fűtőtestként képes működni.

A benne található rozsdamentes acél fűtőbetéteknek hála egészen hosszú életű, emellett pedig a fal vagy a nyílászárók környéke sem fog vele penészesedni.

Infrapanel

Egészen diszkrét megjelenésű, leginkább kisebb helyiségekben érdemes használni, ott viszont rendkívül gazdaságosan dolgozik. A bekapcsolását követően nagyon gyorsan felmelegíti a célterületet, ezáltal nyaralókba, kisebb üzlethelyiségekbe vagy téli kertekbe is kitűnő választás.

Infra hősugárzók

Létezik beltéri, kültéri és lábon álló típusa is. Olyan speciális szituációkban ajánlott leginkább, amikor rövid idő alatt kell meleget csinálni. A kültéri változatok akár éttermek vagy kávézók teraszáról lehetnek ismertek.

Olajradiátorok

Amennyiben az állandó fűtést még nem szeretnénk bekapcsolni, akkor jó választás lehet. Kerekekkel felszerelt, ezért könnyen mozgatható egyik helyiségből a másikba, és gyorsan fel is melegíti a levegőt. Manapság léteznek olyan változatai, amelyek már energiatakarékosan működnek.

Fűtőszőnyeg, fűtőkábel

Akármelyik helyiségben elhelyezhető, egyáltalán nem kell hozzá felbontani magát a burkolatot, hiszen elég csak leteríteni a padlóra. Nemcsak energiatakarékos, de kevés helyet is foglal, kiválóan alkalmazható kiegészítő fűtésként.

Kapcsolódó hírek