Mindenki Debrecenből repült januárban

MTI/iho   ·   2018.02.13. 13:45
debrecen_wizz_moszkvabol0

Tamás László, a repülőtér járatfejlesztési igazgatója elmondta, ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a magyarországi regionális repülőterek történelmében. Az utasforgalom stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereknek, a Wizz Air és a Lufthansa City Line légitársaságoknak köszönhető. Hozzátette: tavaly december óta már Európa és Izrael nyolc gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívisvárosnak, és így a kelet-magyarországi régióknak. Az idén további növekedésre számítanak a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák számát illetően is.

Tamás László tájékoztatása szerint 2018-ban tovább bővül a debreceni repülőtér kínálata: március 29-étől a Lufthansa kedd és szombat kivételével már hetente ötször szállít majd utasokat Debrecen és München között.

– A nyári charter szezon a rendszeres német beutazó charter gépek mellett Törökországba heti kétszer, Görögországba, Bulgáriába és Egyiptomba heti egy-egy alkalommal indítanak járatokat. A nyár újdonsága Barcelona lesz, ahova június közepétől szeptember végéig közlekednek járatok Debrecenből – ismertette a járatfejlesztési igazgató.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek