Mínusz ötven fok, különös pushback Oroszországban

iho   ·   2014.11.26. 16:53
cim

Más a magyarázata a történtekről az egykori szovjet technika alapos ismerőjének, portálunk szakértőjének. Zsaludek Endre ezt teszi hozzá cikkünkhöz: „A Tu-134-es parkolófékje úgy működik, hogy a személyzet betapossa a féket, ezzel kinyitja a GA szelepeket, amik ráengedik a nyomást a fékrendszerre, és a képen látható fekete kör alakú kar meghúzásával benyomott állapotban rögzíti a pedálokat.

Kioldás úgy történik, hogy teljes erővel benyomva a pedált, a rögzítő tehermentes lesz, és visszaugrik alaphelyzetébe. Nos ha ez „beragadt” nincs az az erő, aki megmozdítaná a repülőgépet. A felvételen is látható, hogy forognak a kerekek. Oknak jobban feltételezhető, hogy a nagy hidegben a kitolásra használt jármű nem indult el” – hangzik Zsaludek Endre kiegészítése.

Korábban írtuk:

A Flightradar24 nevű népszerű portál Facebook-oldalán hívta fel a repülést szerető közönség figyelmét az alábbi érdekes fotókra és videófelvételre, ami a napokban készült Igarka repülőterén.

A Krasznojarszki régióban, Szibériában lévő légikikötőben a mínusz 52 fokos hidegben a gép egy teljes 24 órát álldogált parkolófékkel, amit a személyzet indulás előtt a jelek szerint nem tudott kioldani. Ezért nem lehetett a belföldi járatra készülődő Tu-134-est a szokásos módon a megfelelő géppel kitolni az állóhelyéről.

A helyzetet maguk az utasok oldották meg, kiszálltak és pozícióba tolták a gépet hajtómű-indításhoz, majd a Tu-134-es kevés késéssel rendben teljesítette a Katekavia járatát Krasznojarszkba.

A történetről szóló videót először felkerülése után gondos kezek gyorsan leszedték a megosztóról, de aztán más forrásból ismét látható a felvétel, amelynek egyik kommentátora azt pedzegette, vajon valóban a nagy hideg tette-e szükségess ezt az érdekes megoldást?

A hozzászóló víziója szerint ez főpróbája is lehet bizonyos költségcsökkentésre törekvő diszkont társaságoknak arra, hogy olcsóbban megoldják a pushback-szolgáltatást a reptereken.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek