Mire akar rávilágítani a betegség?

iho   ·   2019.04.16. 02:23

(x)

A válasz egyszerű, vagyis csak mi magunk tudunk tenni bármit is a betegségünk ellen. Ez az a pont, ahol pedig az emberek jelentős részénél már meg is bukott a történet. A többség nem szeret változtatni, legyen szó az életmódjáról, étrendjéről, vagy akár önmaguk megismeréséről. Pedig egy változás alapvetően egy sor másik változást tud elindítani az életünkben, ami akár pozitív hatással is lehet a betegségünkre.

Ok-okozat

Ahhoz, hogy történjen valami változás az életünkben, ahhoz változtatni kell a gondolkodásunkon, felfogásunkon, és sok esetben az élethez való hozzáállásunkon is. A legtöbben itt követik el az első hibát, vagyis nem tesznek semmit az életminőségük javítása érdekében. Vannak, akik hegyeket mozgatnak meg, hogy meggyógyuljanak, de sajnos ők vannak kevesebben. Fontos tudni, hogy nem elég a környezet akarata a változásra, hanem az egyénnek magának kell akarnia a változást. Ha nem így történik, akkor az nem lehet tartós és sikeres.

Sőt, vannak olyanok, akik képtelenek elengedni a saját, bevált hitrendszereiket, ami oda vezet, hogy a betegség közönyt, érdektelenséget és a másoktól várt segítséget hozza ki az emberből. Pedig igazán hatékonyan csak saját magunkon változtathatunk, és ezáltal gyógyíthatjuk meg magunkat. Hiszen minden betegség egy jel arra, hogy éppen milyen területen van szükségünk változásra. Ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor hiába minden, az adott betegség súlyosbodik, majd felemészt, pedig egy kis apró “élni akarással” könnyedén megváltoztathatnánk a dolog kimenetelét.

Például minden ember azonnal bármit megtenne, ha a gyermekéről lenne szó, főleg ha ez egy súlyos betegség. Ilyenkor a gyermekkel kapcsolatban zajlik a kezelés, neki kell néhány dolgot feltárnia és azon változtatnia. Ellenben nem ritka az sem, hogy a gyógyulásra negatívan ható tényezők nem mindig az elszenvedő félben keresendők. Éppen ezért ilyenkor érdemes az egész környezetének kivennie a részét a segítségből és a gyógyulás folyamatából.

Továbbá nagyon fontos, hogy hol járunk az önismeret rögös útján, hiszen egy ilyen betegség könnyen át tudja formálni az ember világlátását, valamint az élethez való hozzáállását, ragaszkodását.

Pontosan ezek miatt nem szabad szó nélkül elmenni egy olyan lehetőség mellett, melynek során megismerhetjük önmagunkat és a bennünk dúló viharokat, szerepmintákat.

Mindehhez hatékony segítséget nyújthat a thetaforras.hu oldal, ahol ilyen és számos ehhez hasonló történettel foglalkoznak hatékonyan.

Kapcsolódó hírek