Modellvasúti hosszú hétvége Szolnokon

iho   ·   2016.03.11. 13:45
00kicsi

Ötödik alkalommal kerül sor a szolnoki vasúttörténeti és vasútmodell-kiállításra: a négynapos eseményen a vasutas relikviák mellett a 160 éves szolnoki járműjavító történetével is megismerkedhetnek a látogatók, akiket a mintegy 1500 négyzetméternyi kiállítótéren 400 méter hosszú vasúti modellpálya várja; ezt a kulturális központ két épületében hat jelentős hazai klub építi fel.

A kiállítás megnyitóján a veresegyháziak asztalánál Gombos István klubvezető, Baranyai János vasútbarát és Modellező Klub, Veresegyház; T. Hámori Ferenc kiadóvezető és Molnár Lajos Milán ügyvezető igazgató, Aba-Novák Agóra Kulturális Központ<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(Vörös Gábor felvételei)

Rendre: Baranyai János Vasútbarát és Vasútmodellező Klub (Veresegyház – klubszinten ők büszkélkedhetnek az ország legnagyobb H0-s, 150 méteres modulrendszerével), a szegedi Vasúttörténeti Alapítvány Vasútmodellező Baráti Kör, a Raáb Donát Magyar Lego Vasút Klub, a Viessmann Modellgyártó Kft., továbbá a fővárosi LGB Klub és az Élő Mini Világ Alapítvány.

Nyitva tartás: március 12–14-én 10–18 óráig, 15-én 9–17 óráig, a központ tízpercnyi sétára fekszik a pályaudvartól – a Baross utcán induljanak el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek