Moszkva-Krím: az oroszoknak már belföldi járat...

iho   ·   2014.04.22. 18:00
cim_szimfer

Az oroszok újabb gesztusa a Krím birtokbavétele folyamatában: a félszigetre induló járatokat mostantól a Seremetyevo repülőtéren a D terminálon a belföldi zónába telepítették át. Az intézkedés a határőrizeti szervekkel összhangban történt – hangsúlyozza a repülőtér közleménye.

Mint beszámoltunk róla, miközben az ukrán állami légitársaság leállította krími járatait, addig az Aeroflot alaposan megsűríti a napi kapcsolatot Moszkva és Szimferopol között. Az Airline Route  értesítése szerint a VIM-Avia Airlines április 25-től ugyancsak gyakrabban repül ugyanezen a vonalon, napi egy helyet két járatot, de Domogyedovóból.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ICAO az ukrán felet ismerte el, mint a krími irányítsi körzet szolgáltatóját, ennek ellenére az oroszok gyakorlatilag nemcsak a Szimferopol tornyot és a krími radarokat, hanem a körzeti irányítás frekvenciáját is birtokba vették. Az EASA figyelmeztetése továbbra is érvényben marad, aminek lényege, hogy a légitársaságok ekrüljék azt a körzetet, amelynek nem egy, hanem két légiforgalmi irányítási szolgáltatója van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek