Motorokat kaptak a rendőrök

iho/közút   ·   2011.08.24. 14:03

A rendőrség hatvan BMW R900RT típusú motorkerékpárja az autópályákon teljesít majd szolgálatot. Összesen 276 motorkerékpárt használnak a hazai rendőrök, ezeket folyamatosan újítják meg – ezzel kapcsolatban Halmosi Zsolt dandártábornok, az ORFK rendészeti igazgatója elmondta: „kínosan vigyázunk arra, hogy balesetveszélyes jármű ne legyen forgalomban”. Az első hatvanat az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával szerezték be. A rendőrség összesen 500 millió forintot fordít járművekre és felszerelésre.

Rendőrmotor a rendőrpalota előtt - képgaléria a kattintás után<br>(fotók: Vörös Attila)

A megkülönböztető jelzéssel és rádióval is felszerrelt járműveket 878 köbcentis, kéthengeres boxermotor hajtja. Az erőművek 59 kilowattot, vagyis 79 lóerőt adnak le, ezzel 195 kilométer/órás sebességre tudják felgyorsítani a 229 kilós járművet.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Nagyvasút

Nem elegendő a jelenlegi vasúti infrastruktúra az épülő autóipari gyárak kiszolgálására; megduplázódik az autógyártás volumene a következő években

iho   ·   2024.03.12. 10:40

A hazai vasúti árufuvarozás már most infrastrukturális korlátokba ütközik, sürgős vasúti fejlesztések nélkül nem tudja majd kiszolgálni az új autóipari és akkumulátorgyárakat – hangsúlyozták vezető logisztikai szakértők a Közlekedéslogisztikai Konferencián, Herceghalmon.