Műszaki hiba és gázolás nehezíti a vasúti közlekedést

iho/vasút   ·   2018.10.16. 11:18

Kedden reggel fél 9-kor Rákos és Pécel között az egyik vágány mellett egy tehergépjármű megdöntött egy felsővezetéki tartóoszlopot. A másik pályán vágányfelújítás miatt nem közlekedhetnek a szerelvények. A szakemberek megkezdték a hiba kijavítását, aminek teljes körű helyreállítása csak az éjszaki órákra várható. Az érintett szakaszon rövid ideig szünetelt a vonatforgalom, majd újraindult, de a vonatok ott csak leeresztett áramszedővel közlekedhetnek. A műszaki hiba miatt a 80-as számú Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon megnő a járatok menetideje.

A váci vonalon gázolás történt, a hatvanin pedig egy felsővezeték-tartó oszlopot ütöttek ki

A Budapest–Vác–Szob vonalonvonalon is késésekkel kell számolni, mivel nem sokkal 10 óra előtt Vác és Göd között a Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Metropolitan Eurocity elgázolt egy ismeretlen személyt. A hatósági helyszínelés idejére az érintett szakaszon az egyik vágányt lezárták. A baleset miatt a 70-es vonalon előreláthatóan húsz–harminc perces késések várhatók.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.