Művész úr! Álljon arrébb, legyen kedves!

iho/vasút   ·   2015.09.25. 11:15
filmforgatas0

Újra magyar filmet forgatnak a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Az utolsó emlékezetes alkotások egyik, amely itt is játszódott a Jancsó Miklós rendezte Anyád! Szúnyogok című filmje, a „Pepe–Kapa-ciklus” második darabja volt. Abban többek között a Lyuhász Lyácint Bt.-nek gyönyörű gőzösök adták a hátteret, de a fantasztikus személykocsiknak is fontos szerepük, lásd még Kapa vizelési gondjait.

Most a Filmakadémia információi szerint Ónodi Eszter, Kováts Adél, Cserhalmi György és Hegedűs D. Géza főszereplésével készül Kamondi Zoltán (Halálutak és Angyalok, Kísértések) új filmje, a Halj már meg! A szatirikus, sok humorral átszőtt krimi forgatása nyár végén kezdődik salgótarjáni és budapesti helyszíneken. A film forgatókönyve Márton László Ez csak egy hétköznapi látogatás című novellájából készült. A fordulatos történet mozgatórugója egy 60-as éveiben járó MÁV mozdonyvezető hirtelen halála, mely következtében az elhunyt kettős életére, egy szerelmi háromszögre, a zavaros múltra és gyanús alvilági kapcsolatokra is fény derül. Egy titkos szállítmány a gazdagság reményével kecsegteti az elhunyt hozzátartozóit, akik szeretnék megtudni, kit is szerettek valójában. Kamondi Zoltán új filmjének művészeti vezetője Koltai Lajos, producere Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila (Focus-Fox). Az operatőr Nagy András és Medvigy Gábor lesz. A Halj már meg! 2016 végén kerülhet a mozikba, a Filmalap gyártási támogatása 476 milliót 871 ezer 827 forint.

Kamondi Zoltán rendező instruálja a Vali szerepét alakító Pájer Alma Virágot a rendező Halj már meg! című filmje forgatásán a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A képre kattintva galéria nyílik (fotó: MTI/Kallos Bea)

Nekünk, vasútbarátoknak persze az igazi főszereplő a távirati iroda felvételein is látható, szerényen a háttérben meghúzódó Nohab.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek