A negyvenmillió euró értékű megrendelésben benne van a Siemens Trainguard MT rendszerének leszállítása, amely vezeték nélküli kommunikáción alapuló vonatvezérlő (CBTC) technológiát használ, és a szerelvényt automatikusan irányítja. A projektben harmincnyolc kilométer hosszú kétvágányú útvonalat, két járműtelepet és huszonhárom három kocsis metrószerelvényt szerelnek fel a jelzőrendszer eszközeivel. A CBTC megoldás lehetővé teszi, hogy a magasvasúti pályán futó metrószerelvények kilencven másodpercenként vagy még sűrűbben közlekedjenek.

Épül a nagpuri metró

Nagpur több mint kétmilliós város, India földrajzi középpontjában. Csupán az elmúlt évtizedben a város népessége mintegy tizenhét százalékkal nőtt. Jelenleg az összes belvárost érintő utazás kevesebb, mint öt százalékánál használják a helyiek a közösségi közlekedést. A városban az autók, motorkerékpárok és biciklik száma sokkal gyorsabban növekszik, mint a lakosság. A két új metróvonallal az egyre nagyobb dugókon akarnak úrrá lenni. A kelet–nyugat irányú metróvonal tizenkilenc állomást érint, míg az észak–délin tizenhét állomás található; ez köti össze a várost a repülőterével.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!