Nagyot nő egy metróvonal Bangkokban

iho/vasút   ·   2017.10.08. 11:15
siemens_bangkoki_metro0

A Bangkok Expressway and Metro Public Company Limited (BEM) és a CH. Karnchang Public Company Limited a Siemenst és az ST Electronics (Thaiföld) Limited céget tömörítő konzorciummal együttműködve szállítja a vasúti technológiát a Bangkokban kiépített Kék Metróvonal (Blue Line Metro) huszonnyolc kilométeres bővítéséhez. A németek harmincöt háromkocsis metrószerelvényt, a jelzőrendszert, a vontatási áramellátó egységeket, valamint a karbantartó telephelyet és a műhely összes berendezését is adják. Sőt, a Siemens végzi a vonalhálózat karbantartását is tíz éven át. A tervek szerint a 2019–2020-ra készen lesznek. A munkálatok befejezését követően a BEM fogja üzemeltetni ezt a vonalat.

Adatok, magyarul is: huszonnyolc kilométernyi vonalhosszabbodás, tizenkilenc új állomással, harmincöt új, háromrészes vonat, szerelvényenként átlag nyolcszáz utassal, ami naponta több mint félmillió utazót jelent. A vonatok nyolcvan kilométer per órás sebességgel közlekednek majd a meghosszabbított kék vonalon

– Az elmúlt évtizedek során döntő szerepet játszottunk Bangkok városi közlekedési rendszerének fejlesztésében és alakításában. Ez az ötödik jelentős megrendelés, amit a város közlekedési hálózatának bővítése céljából kaptunk – jelentette ki Jochen Eickholt, a Siemens Mobility divíziójának vezérigazgatója.

Bangkok metrótérképe. A kék szaggatott vonal 2019–2020 között lesz folytonos

A Siemens Mobility divíziója három nagy teljesítményű, kulcsrakész vasúti rendszer tervezését és megvalósítását végezte el Bangkokban. A 2004 óta üzemelő Kék Vonal mellett a Siemens szállította a Skytrain és az Airport Rail Link berendezéseit is. A Kék Vonal és a Vörös Vonal közötti csatlakozást ráadásul a napokban adták át. Tavaly, 2016-ban a Siemens megrendelést kapott huszonkét négykocsis metrószerelvény leszállítására a város Zöld Vonalához. Az első szerelvények leszállítása a jövő évre van ütemezve.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek