Nagyvárosok között járnak a Neoplanok

Bohus Dávid   ·   2018.11.03. 12:00
kiskep_volan_neopl

A hazai távolsági buszközlekedés újabb csúcsjárművekkel gazdagodott. A korábbi beszerzésnél nagyobb befogadóképességű, háromtengelyes vadonatúj Neoplan Tourliner autóbuszokból idén harmincegyet szállítottak októberben az MAN Dunaharaszti telephelyére.

A 14 óra 20 perckor induló makói járat vadonatúj autóbusza kanyarodik az Ecseri útra az M5-ös autópálya irányába (a képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból)

A forgalomba állított autóbuszokból tizenötöt a Volánbusz Zrt., ötöt a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KMKK), ötöt a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DDKK), végül hatot Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉNYKK) vett állományba. A típusismeret és vonalak kijelölése után valamennyi autóbusz forgalomba állt október végére. A budapesti székhelyű Volánbusz az új autóbuszokból ötöt a Stadionok autóbusz-pályaudvar és Salgótarján között közlekedő, tízet pedig a Népliget autóbusz-pályaudvarról induló belföldi járatokra vezényelt.

A KMKK salgótarjáni hármas flottájának egyik tagja Salgótarján határában. A Budapest és a nógrádi megyeszékhely között óránként közlekedő autóbuszokból három új Neoplant a KMKK, ötöt pedig a Volánbusz biztosít. A viszonylaton korábban közlekedő Volánbuszos háromtengelyeseket az egri vonalra vezényelték át

Az első megfigyelések alapján a budapesti nagypályaudvarról indulók közül egy járat székesfehérvári külső telephelyes, de a legújabb autóbuszokkal lehet utazni a makói, siklósi, mohácsi, gyulai, harkányi, zalaegerszegi, kaposvári járatokon. A szolnoki székhelyű KMKK egri műszaki egysége két autóbuszt, a salgótarjáni telephely három autóbuszt közlekedtet a budapesti Stadion autóbusz pályaudvarig közlekedő járatain.

Az ÉNYKK sávokkal arculatosított autóbusza a hévízi járaton. A hat autóbuszból több a budapesti vonalakon közlekedik, a győriek háromtengelyese a pécsi járatot csinálja

A szombathelyi székhelyű ÉNYKK hat autóbusza közül egyet a társaság székhelye, a további öt példányt a győri, nagykanizsai, keszthelyi, zalaegerszegi és a veszprémi telephelyek vették állományba.

A bonyhádiak Neoplanja Budapesten. A szombathelyiekhez képest ezen a buszon még minimális arculati elemet sem helyeztek el az első időszakban

A kaposvári székhelyű DDKK autóbuszai közül kettőt a központi telephely, a többi hármat pedig a pécsi, bonyhádi és barcsi üzemegységek közlekedtetnek. Az autóbuszok a budapesti, illetve a dunántúli járatokon közlekednek, többek között Győr irányába.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek