Ne feledjék, vasárnap hajnalban kezdődik a nyári időszámítás!

iho/vasút   ·   2018.03.23. 10:41

Az óraigazítás hajnalán azok a belföldi vonatok, amelyek kettő óra előtt indulnak, már a nyári időszámításnak megfelelően, legfeljebb hatvan perccel később érkeznek a következő állomásra. A 70-es vonalon a Budapestről Szobra 2 óra 4 perckor érkező vonat 3 óra 4-kor, a 100a vonalon a Ceglédről Szolnokra 2 óra 24 perckor érkező vonat 3 óra 24-kor fut be az óraátállítás miatt. A 100-as vonalon egy sebesvonat vonatpótló autóbusza Debrecen és Kaba között hatvan perccel korábban közlekedik, Püspökladányba 3 óra 14-re ér be.

Az eredetileg kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat három órakor indítják el. A 106-os vonalon a Debrecenből Nagykerekibe induló vonat negyven perccel, a Debrecenből a Nyugati pályaudvarra tartó sebesvonat huszonnégy perccel, a 150-es vonalon a Kiskunhalasról Kőbánya-Kispestre induló vonat tizenhét perccel, a 142-esen a Lajosmizséről a fővárosba közlekedő személyvonat pedig tizenöt perccel később, három órakor indul.

Az óraállítás Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint. A Bécs–Bukarest között közlekedő Dacia nemzetközi vonatot Lőkösháza állomáson éri az óraigazítás. A vonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint indul 3 óra 30-kor. A Bukarest-Bécs viszonylatú Dacia nemzetközi vonatot Lőkösháza és Békéscsaba között éri az óraigazítás. A vonat Békéscsabáról már a nyári időszámítás szerint 3 órakor indul tovább a Keleti pályaudvarra és Bécsbe. Néhány Budapestről induló nemzetközi vonat várhatóan egy órával később éri el a külföldi végállomást: Belgrádot a Beograd nemzetközi gyorsvonat, Brassót a Corona IC, Bukarestet az Ister IC, Münchent és Zürichet a Kálmán Imre–Wiener Walzer EuroNight (EN), valamint Prágát és Varsót a Metropol EN. Körülbelül hatvan perccel később érkezik meg Budapestre vasárnap reggel, illetve délelőtt Belgrádból a Beograd gyorsvonat, Varsó és Prága felől a Metropol EN, Bukarestből az Ister IC, Brassóból a Corona IC, Münchenből és Zürichből a Kálmán Imre–Wiener-Walzer EN vonat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.