Ne rutinból tömegközlekedjen! Jelentős változások várhatók Budapesten

iho   ·   2014.10.01. 18:45
00kics

A Duna jobb partját és az átmérős közlekedést érintő legnagyobb változás a 8-as buszcsalád járatainak összevonása. A 8, 8A és 108-as buszok helyett az új 8-as a Keleti pályaudvartól Gazdagrétig, majd tovább a Kelenföldi pályaudvarig közlekedik. A Thököly úton megmarad a másik gazdagréti járat, a 239-es, de alapjáratként, minden érintett megállóhelyen megállva. A 112-es mellett új 110-es járat indul a Bosnyák tértől a Thomán István utcáig.

(forrás: BKK)

Rákosmente közlekedésének változásait augusztus végén bocsátották lakossági egyeztetésre. A koncepcióban vázolt elképzelések egy része megvalósul: új, 195-ös jelzésű buszjárat indul a Puskás Ferenc stadiontól a jelenlegi 95-ös útvonalán az Új köztemetőig, majd a Kozma utcán folytatva útját Rákoskeresztúr, városközpontig. Két, részben fix menetrendű, részben telebusz rendszerrel közlekedő járat indul a Budapest–Hatvan vasútvonalra ráhordóként: a Nyeremény utcától a Szabadság sugárúton Rákoscsaba-Újtelepig a 297-es, a Zimonyi utcától a Zrínyi utcán át Rákoscsabára a 298-as.

A 95-ös mellett október 6-ától a 195-ös is jár majd a Liget téren<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

Visszatérve Budára: a Szépvölgyi út felső szakaszát is érinti ezentúl a 65-ös járat. Telebusz-rendszerben közlekedik a Fenyőgyöngyén túl, azaz telefonon előre megrendelve, vagy a járművezetőnél lehet kérni a továbbmenetet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek