Negyvenhétmillió forintos kisszék

iho   ·   2014.09.12. 16:21
trolikomediacim

Az Index írta meg tavaly júniusban, az atlatszo.hu pedig közérdekű adatigénylésben kérte ki, mennyibe is fáj ez a BKK-nak.

Az index tavaly azt írta, hogy a Kossuth tér felújítása miatt a 70-es és 78-as troli ideiglenes végállomást kapott a Földművelésügyi Minisztérium mögött, mert a Kossuth térre már nem fordulhatnak ki. Ezért azóta „a Kozma Ferenc utcában tolatással fordulnak vissza. Több mint egy éve ülnek a fehér Flair székeken a BKK munkatársai és várják, hogy a troli balra forduljon a Kozma Ferenc utcán és megálljon, hogy ők leakaszthassák az áramszedőket és áttegyék az ellenkező irányba haladó áramszedőre. A troli visszatolat az Alkotmány utca felé (Tolató troli! – még a turisták is megállnak fotózni), majd visszakanyarodik a Kálmán Imre utcára. A megfordulás biztonsága érdekében így a Kozma Ferenc utca az Alkotmány utca felől zsákutca lett.”

(Forrás: index.hu)

Ezek után döntött úgy az átlátszó.hu, hogy megkérdezi a közlekedési vállalatot, mennyibe kerül nekik az, hogy állandó jelleggel két ember ül műanyag székeken, és egy mobil WC-t is fenntartanak nekik most már több mint egy éve. A BKK válasza szerintünk még magát a BKK-t is meglepte:

„A Kossuth téren és környékén a 70-es és 78-as trolibuszok közlekedését érintő munkálatok 2013. június 23. napján kezdődtek meg. Tekintettel arra, hogy a tér átépítése során a felsővezeték nem került visszaépítésre, a trolibuszok a mai napig csak a Kozma Ferenc utcában, tolatással tudnak visszafordulni. Az emiatt jelentkező többlet személyzeti igény finanszírozása jelenleg teljes mértékben Társaságunkra hárul. A kényszerből alkalmazott technológia miatt 2013 júniusától 2014. augusztusáig Társaságunknak 47 millió 520 ezer forint többletköltsége merült fel.”

Mindezt azért, mert a Kossuth téri átépítés óta nem foglalkoztak azzal, hogy a két troli valahol megfordulhasson.

A manővert itt nézheti meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek