Nem fér el a Közlekedési Múzeum a Városligetben

Bánhidi Emese   ·   2015.06.15. 16:18
cim2

Újratervezik a Budapest Liget Projektet, vagy legalábbis alaposan át kell szabni az arányokat. Kiderült ugyanis, hogy a tervezett múzeumok a maguk monstre nagyságában nem férnek el a Városligetben.

 

A Közlekedési Múzeum tornyai nem férnek el a tervekben, a csaknem évszázada kiszélesített Hermina útból kellene „visszavenni”, hogy az eredeti elképzeléseket tartani tudják. Tehát az eredeti épület sem fér el a kijelölt építési területen. A jelenlegi terv csak 23 méteres párkánymagasságot engedélyez, miközben az eredeti kupola 65 méteres volt.

Az iho.hu-nak adott interjújában Baán László, a Liget Budapest Projekt kormánybiztosa három hónappal ezelőtt elmondta: megtalálták az eredeti Pfaff Ferenc által készített terveket, így azok alapján egy műemléki igényű helyreállítás lesz. A belső tereket korszerűsítik, hogy a mai modern múzeumi kiállítási céloknak megfeleljen, de ott, ahol lehet, megőrzik azt a belső architektúrát, amilyen az eredeti épület volt. Vagyis az eredeti tervek még arról szóltak, hogy bővíteni fogják a kiállítóteret, de mint mára kiderült: nemcsak bővíteni nem lehet, az eredeti sem fér el arra a helyre, ahova tervezték.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek