Nem jön több expressz Moszkvából

MTI/iho   ·   2014.10.17. 19:53

„Az utasok számának jelentős visszaesése” – ezzel indokolta döntését az orosz vasút, amely egyébként a szófiai járatukra is vonatkozik. Az orosz vasúttársaság 2009-ben alapította meg a személyszállítással foglalkozó leánycégét, amelynek bevétele tavaly 7,5 százalékkal 195,9 milliárd rubelre (1 rubel mintegy 6 forint) nőtt, adózott eredménye 39 százalékkal 11,9 milliárd rubelre ugrott. A vállalat tavaly 108,9 millió utast szállított, 4,9 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Szabó Anett, a MÁV Start Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta: a múlt héten kapták meg az orosz partner tájékoztatását a döntésről. – A MÁV-Start üzleti érdeke, hogy továbbra is fennmaradjon a közvetlen vasúti összeköttetés Budapest és Moszkva között, erről jelenleg egyeztetnek az ukrán, az orosz és a magyar vasúttársaságok – közölte a szóvivő.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek