Nem törik össze a Mázsát!

Kemsei Zoltán   ·   2014.07.05. 19:30
00kicsi

Előző cikkünkben az Élessarok környékét vettük górcső alá, következzen most a másik nagy villamoscsomópont, a Mázsa tér, nem kifelejtve természetesen a Kőbánya-Hizlaló vasútállomás melletti egyvágányú szakasz átépítését sem. A 3-as villamos felújításának talán legjelentősebb szakasza ez, az építéstől fennálló, még az iparvasúttól örökölt forgalmi rend szűnik meg nemsokára.

A Bihari és a Fertő utca kereszteződésében<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A Mázsa téri megállónál helyre kell hozni a régi végállomás vágányhálózatát, a felújítás kezdetén ugyanis a Gubacsi út felől érkező 3-as villamosoknak az eddigivel pont ellentétes irányú vágánykapcsolatra volt szükségük. Szintén elbontották már a 28-as villamos Kőbánya alsó vasútállomás alatti, ideiglenes végállomását, a kiágazásban lépésről lépésre, azaz sávról sávra fektetik a síneket, néha nem kis torlódást okozva a közúti forgalomban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek