Nem volt más megoldás: le kellett szállni Nagoyában

iho/repülés   ·   2015.06.01. 13:45
nagoya0

A repülő André Borschberg svájci pilótával a fedélzetén leszállt a Komaki repülőtéren Nagoyában. A Solar Impusle 2 útját szervező csapat most arra vár, hogy kitisztuljon a szigetország fölött az ég és a repülő folytathassa az utat. A napelemes repülő másik pilótája, Bertrand Piccard, aki a misszió monacói irányítóközpontjából követte az eseményeket, kijelentette: „Nem fenegyerekek vagyunk, hanem felfedezők. A biztonságot mindenek fölé helyezzük”. Hozzátette, hogy a géppel mindenki elégedett, de az időjárás nem kedvez az útnak.

Nem volt elég nagy az ablak. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

A vasárnapi induláskor a csapat meteorológusa még úgy vélte, talált egy megfelelő „derült ablakot” a repüléshez. Az egyedül repülő Andre Borschberg kitűnően haladt egészen hétfő reggelig, amikor a misszió irányítói arra kérték, hogy körözzön a Japán-tenger felett, amíg eldöntik, vállalhatja-e a várható időjárási feltételek között a továbbhaladást. Végül a team a leszállás mellett döntött, mivel ha a pilóta belefutott volna a felhős időbe, egy bizonyos pont után az óceánon landolt volna.

A halasztások ugyanakkor szintén kockázatosak, ugyanis a gépnek még a hurrikánszezon csúcsának beköszönte, augusztus előtt át kéne repülnie Amerika, majd az Atlanti-óceán fölött.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.