Németországban születne újra a Land Rover Defender

iho/közút   ·   2017.09.20. 17:22
defender_revival0

A Land Rover Defender robusztus terepjárót hatvannyolc éven keresztül gyártották, amit a Jaguar Land Rover (JLR) 2016-ban az egyre szigorodó járműbiztonsági előírások miatt állított le.

Jim Ratcliffe brit milliárdos egy új nagy-britanniai üzem építése helyett a Németországban meglévő szabad gyártási kapacitás és német technológiai ismeretek kiaknázásával szeretné ismét gyártásra éretté tenni a terepjáró modellt. A Handelsblatt értesülése szerint az év végére már 150 mérnök dolgozik majd a korunk technológiai követelményeinek megfelelő modell kifejlesztésén.

– A projekt finanszírozása nem jelent problémát – nyilatkozta a Handelsblattnak Radcliffe, az Ineos brit vegyipari konszern alapítója. Az elképzelés szerint az eredeti, szabadalmi védettség alatt nem álló elgondolásra épülő módon egyszerű és kiforrott technológiát képviselő terepjáró modellből 2020-tól évi 25 ezret lehetne értékesíteni nagyjából 40 ezer eurós áron.

Egyébként a Defendert eredetileg gyártó Jaguar Land Rover maga is az elavult modell egy modern változatával készül előrukkolni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek