Nemzetközi vasútmodell-kiállítás Balatonfüreden

MTI/iho   ·   2015.08.28. 09:19
vmodbfured2015_0

Letenyei István, a kiállítást szervező veszprémi vasútmodellező klub vezetőhelyettese elmondta, hogy a kiállításon tíz ország, angol, francia, német, belga, holland, osztrák, olasz, román, szlovák és hazai modellezői mutatkoznak be, a magyar mezőnyt a veszprémi, a győri a szegedi és a tapolcai modellezők képviselik.

A szervező közölte: egy kétszázötven méter hosszú, analóg terepasztalon mintegy négyszáz méternyi pályahosszon, valamint egy hatvan méteres digitális terepasztalon rengeteg vonat, épület és tereptárgy lesz látható Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban szombaton és vasárnap.

Micsoda mozdonyklub! Ilyesmi várható Balatonfüreden is

Letenyei István kiemelte: minden ország a saját vasútjára jellemző járművei közlekednek majd a terepasztalon, így egy nemzetközi járműparádét láthatnak a látogatók, az egyes országokra jellemző tájrészletekkel, vasútállomással, épületetekkel. Látható lesz például a közelmúltban teljesen felújított ösküi megállóhely – fűzte hozzá.

A kiállításon Fazekas Miklós, a kilencvenes évek végén elhunyt balatonfüredi vasúti forgalmi szolgálattevő többezer darabos vasúti járműveket ábrázoló képeslapgyűjteményéből is láthatnak válogatást az érdeklődők.

Letenyei István arról is beszélt, hogy az Eurotrack szervezet (Vasútmodellező Klubok Európai Szövetsége) kiállítását minden évben valamelyik tagországban rendezik meg, az idén huszonöt éves veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub – a szövetség egyetlen magyarországi tagja – még 2011-ben nyerte el a tárlat rendezési jogát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek