Nézzen filmet buszban!

iho   ·   2014.10.27. 11:15
mozibusz0

A fiatalok megváltozott filmfogyasztási szokásaira reagálva egy forgalmazás előtt álló magyar film alkotógárdája új kezdeményezéssel juttatja el produkcióját a célközönséghez: Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmjét keddig mozibusszal rendelhetik házhoz Budapesten az érdeklődők.

A film készítői megépítették Magyarország első mobilmoziját, amely házhoz szállítja a filmet a nézőkhöz. A mozibusz megfordítja a szokásos formulát: nem a fiatalokat akarja a moziba csalogatni, hanem a mozit viszi el nekik. A mozibuszt keddig lehet megrendelni. Egyszerre legfeljebb hat néző tekintheti meg a filmet egy csak nekik szóló, exkluzív vetítésen, külön meglepetéssel.

A vetítések a Valyo (Város és folyó egyesület) egyedi buszában zajlanak, amely erre az alkalomra mozivá alakult át. A mobilmozi a kért címhez lehető legközelebb keres parkolóhelyet, majd felhívják a rendelőt a pontos helyszínnel és kezdődhet is az előadás.

Reisz Gábor vígjátékát – amely abszurd humorral ábrázolja a mai harmincas generáció elveszettségét – telt házakkal vetítették a közelmúltban lezajlott Magyar Filmhéten. A rendező akkor azt kérte a zömmel fiatal nézőktől, hogy a közösségi médián keresztül is segítsenek abban, hogy a célközönség figyelmét felkeltsék a film iránt. A produkciót, amely Reisz Gábor első nagyjátékfilmje, bemutatták a Karlovy Vary Filmfesztiválon, majd a szeptemberi miskolci CineFesten elnyerte a zsűri nagydíját.

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlant október 30-ától forgalmazza a Cirko Film.

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Színes, magyar vígjáték, 90 perc, 2014.

  • Rendező, forgatókönyvíró, operatőr: Reisz Gábor.
  • Producer: Berkes Júlia, Bosnyák Miklós.
  • Vágó: Tálas Zsófia.
  • Koproducer: Petrányi Viktória.
  • Szereplők: Ferenczik Áron (Szentesi Áron), Horváth Miklós (Hamza Miklós), Győriványi Bálint (Győrvári Bálint), Owczarek Tomi (Juhász Tamás), Lukács Roland (Roland), Jakab Juli (Eszter), Takács Katalin (Szentesiné Erzsébet), Makranczi Zalán (Szentesi Balázs), Kapronczai Erika (Anna), Kovács Zsolt (Szentesi Endre).

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre.

Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek