Nincs fennakadás Budapesten

MTI   ·   2013.01.29. 08:49

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. közleménye szerint Budapesten a hétfői egész napos havazás délután 18 óra körül szűnt meg, méréseik szerint 4 centiméter hó esett.

Az FKF éjszaka is folyamatosan végezte az utak, valamint hómunkásokkal a közjárdák, közlépcsők, gyalogátkelőhelyek síkosságmentesítését. Szóró járműveik a főutak rendbetételét követően a mellékutakat takarították, majd a munkagépek a hajnali órákban visszatértek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson.

A BKF havazás esetén az első ütemben az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszain, az autópályák bevezető szakaszain, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik.

A társaság arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Kapcsolódó hírek