Nívódíjat kapott az IC+

iho   ·   2016.09.06. 18:45
00kicsi

A két prototípus kocsi már több mint egymillió kilométert futott, azaz bebizonyították, hogy akár a sorozatgyártásra is alkalmasak lehetnek. A bevezetőben említett két díjon kívül a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. által felajánlott DEKRA Certificate-t is elnyerte a jármű, ezzel elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát. A díjakat Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke nyújtotta át az Országházban Dávid Ilonának, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának és Csépke Andrásnak, a MÁV-Start vezérigazgatójának.

Az immár nagydíjas IC+ kocsi. A képre kattintva galéria nyílik (a képek forrása: MÁV)

A MÁV-Start húsz, nemzetközi közlekedésre is alkalmas (ezek közül tíz másodosztályú és tíz többcélú lesz) kocsi gyártását tervezi 2017-től kezdődően a sorozatból, a közbeszerzési eljárás már elkezdődött. Ezen felül harmincmilliárdos kormánytámogatással 2018-tól száz belföldi kocsit is készíthetnek Szolnokon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek