Nőtt a Scania üzemi eredménye

MTI/iho   ·   2014.07.21. 19:23

Az üzemi eredmény 2013 első félévével összehasonlítva nyolc százalékkal, 4,276 milliárd svéd koronára (143,6 milliárd forint), az árbevétel négy százalékkal, 43,917 milliárd koronára (1475,6 milliárd forint) nött. Ahogy Martin Lundstedt, a Scania vezérigazgatója elmondta: főleg a tehergépkocsik rendelése, ezen belül az európai megrendelések száma növekedett. A Scania Európában növelte piacrészét, főleg az Euro 6 minősítésű dízelmotorjainak köszönhetően. A latin-amerikai értékesítés a 2013 első félévihez képest nem változott, ellenben Ázsiában erőteljes emelkedés volt tapasztalható. Az orosz piacot a politikai események vetették vissza.

A Scania hosszú távú terveiben szerepel a szervizek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások növelése, ezen a téren 2014 első félévében öt százalékkal nőttek a bevételei. Jó eredményeket hoztak a pénzügyi szolgáltatások is, az együttműködés az MAN és a Volkswagen gyárral intenzívebbé válhat, alapot adva a vállalat 2020-ig felvázolt növekedési stratégiájához.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek