Növeli nemzetközi jegyirodái számát az UZ

iho/vasút   ·   2018.01.19. 08:45
400px_mariupol

A növekvő nemzetközi utasmennyiség okán újabb nemzetközi jegypénztárakat nyit 2018 során az ukrán nemzeti vasúttársaság UkrZaliznica (UZ). A jegyirodalánc a Donyecki Vasút (Donyecka Szalisznyizja) regionális ágával indul. Az új értékesítési pontokat Donyeck és Luhanszk helyett Mariupolban, Kramatorszkban, Szlovianszkban, Pokrovszkában, Rubizsnében és Liszicsanszkban kereshetik a nemzetközi utasok.

Az UZ több városban, többek között Mariupolban is nyit nemzetközi jegyirodát 2018 során. Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett az Európai Unióba utazók száma (fotó: Wikimapia)

A vasúttársaság szerint az elmúlt néhány év során egyre többen választják a vasutat Ukrajna és az EU között, 2017-ben a 2016-os utasmennyiség öt és félszeresét mérték, január és november között kétszázötezren lépték át a határt a vonatokon. Az UZ a tavaly decembertől érvényes menetrenddel tovább bővítette a vasúti összeköttetéseket az uniós országokkal. A vasúttársaság mostantól már hat uniós országba (Lengyelországba, Magyarországra, Szlovákiába, Ausztriába, Romániába és Bulgáriába) kínál közvetlen vasúti utazási lehetőségeket, de a cseh fővárosba, Prágába is mindössze egy kassai átszállást megejtve el lehet már jutni.

Az UZ külföldi vasúttársaságok szakembereivel működik együtt egy online nemzetközi jegyértékesítési felület létrehozása érdekében. Jelenleg a normatív és a technikai kérdésekkel foglalkoznak – jelenti a Railway Pro.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.