Növelte nyereségét és árbevételét a Waberer's az idei három negyedévben

MTI/iho   ·   2016.11.10. 15:59

A Waberer's International Zrt. (Waberer's) csütörtökön az MTI-nek adott tájékoztatása szerint ez a mintegy tizennyolcmilliárd forint 3,7 millió euróval (1,1-1,2 milliárd forinttal) haladta meg a tavalyi háromnegyedév eredményét. Ugyanebben az időszakban a konszolidált értékesítési árbevétel elérte a 424,3 millió eurót (mintegy százharmincmilliárd forintot), ami harminckétmillió euróval (mintegy tízmilliárd forinttal) több az egy évvel korábbinál. A közlemény szerint fuvarmegbízásaik száma kimagasló növekedést mutatott, járműveik az év első kilenc hónapjában százhatvanötezerrel több megbízást teljesítettek, mint egy éve. A cég háromezer-ötszáz szerelvényes saját tulajdonú kamionflottája - amely Európa egyik legnagyobbja - száz új járművel gazdagodott az időszakban, ezzel is erősítette a cég versenypiaci helyzetét. A bővítés hozzájárul a flotta két év alatti átlagéletkorának megőrzéséhez.

Az Európában uralkodó sofőrhiányra a Waberer's a gépjárművezetői jövedelmek tizenöt százalékos növelésével reagált és különböző szociális, jóléti juttatások bevezetésével is növelte munkaerőpiaci vonzerejét. A Waberer's pilóták száma szeptember végére több mint tíz százalékkal nőtt, és meghaladta anégyezernyolcszázat, a teljes munkavállalói létszám elérte a hatezer-ötszázat. A Waberer's járművei 2016 első kilenc hónapjában 411 millió kilométert tettek meg Európa útjain. A szerelvények rakottsági mutatója az elmúlt év azonos időszakához képest is tovább javult és az európai iparági átlagot meghaladva elérte a 91,6 százalékot. A harmadik negyedévben működött először új tulajdonosi struktúrában a társaság, miután a Mid Europa Partners (MEP) Közép- és Délkelet-Európa vezető magántőke-befektetési alapja ez év júliusában 97,1 százalékára növelte részesedését a cégben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek