Nyárváró felújítás

iho   ·   2017.03.03. 18:45
00kicsi

A legnagyobb nyüzsgés Balatonbogláron és a lellei megállóhelyen van, de kisebb-nagyobb munkák az egész szakaszon folynak. Pár baki azért becsúszik itt is az építés során, Lellén például a novemberben elkészült új kábelakna van a vágányelhúzás útjában, állítólag ezt orvosolják majd.

Balatonlelle felső, a második vágány alapozása. A képre kattintva galéria nyílik (Koncz Attila felvételei)

A vágány mellé rakott acél világítási oszlopok közül néhány hozzáér a felsővezeték megkerülő vezetékéhez, kíváncsian várjuk, hogy erre milyen megoldást fog találni a kivitelező! Folytatják a második vágány építését Balatonlelle felső és Balatonszemes külterület között is. Itt a zúzottkő terítésén és a keresztaljak lerakásán dolgoznak. Ami feltűnt, hogy ezen a szakaszon az alépítmény már nem kap geotextil, illetve georács alapot, a zúzottkövet közvetlenül a talajon terítik el. Reméljük, hogy ez a meglehetősen vizes területen hosszabb távon nem bosszulja meg magát a hamar megjelenő lassújelek formájában (portálunk a kivitelezőt megkérdezte a hiányosságokól – a szerk.).

Balatonszemesen és Szárszón épül a magasperon, Fonyódon néhány felsővezeték tartó oszlop cseréjén, felállításán kívül egyelőre látványosabb munkát nem végeznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek