Nyolc Variobahn megy Bergenbe

iho   ·   2013.07.19. 15:30
00

A százmillió eurót meghaladó összegű megrendelés a nyolc új, hétrészes Variobahn kocsin kívül tartalmazza a Bergenben már közlekedő húsz ötrészes kocsi hétrészessé bővítését, és a karbantartási szerződés meghosszabbítását 2026-ig.

Az új villamosok beszerzésére a bergeni városközpont és a repülőtér közötti villamosvonal bővítése miatt van szükség. A repülőteret nemrég új terminállal bővítették, a vonal mentén új egészségügyi centrum, bevásárlóközpont és egyetemi campus is épül. A vonal várható utasszáma napi 25-30 000 főre is nőhet, ez indokolja a már meglevő villamosok átépítését is. Az új, hétrészes Variobahn 42,14 méter hosszú, mindkét oldalán 5-5 ajtó van. A belső tér kialakítása megegyezik a már futó kocsikéval, a villamoson 280 utas (ebből 98 ülőhelyen) utazhat.

Michel Daum, a Staldler Pankow GmbH vezérigazgatója a szerződés megkötésekor elmondta: a Variobahn-flotta rendelkezésre állása Bergenben kikencvenkilenc százalékos, amely köszönhető a gyártó cég által végzett karbantartásnak is.

(forrás: Stadler)

Kapcsolódó hírek