Opgi műhelye

iho/vasút   ·   2011.08.12. 16:01
00

Az ifjú Ribárik Dávid immáron második éve foglalkozik komolyabban a 3D-s modellezéssel, illetve a Trainz lehetőségeit kihasználva a hazai járműállomány és objektumcsomag bővítésén fáradozik. A készítő oldaláról eddig is rengeteg hazai vonatkozású modellt tölthettünk le, most nézzük meg közelebbről, mi is zajlik Opgi vegykonyháján!

Fotótextúrás V43-ast MÁV festésben az SzSzbp team felbomlása óta nem adtak ki. Jelenleg a fejlesztő ennek pótlásán, egy fotótextúrás V43-as csomag elkészítésén ügyködik. Az eddigi információk szerint ezek V43 1000-es sorozatú mozdonyok lesznek. Az oldalon már megjelent egy 2000-es sorozatú Papagáj, ez azonban még javításra szorul, ezért ideiglenesen eltávolították onnan. A mozdonyokhoz jelenleg részletes vezetőállás készül. Azért, hogy legyen a Szilikkel mit vontatni, készül egy több kocsiból álló teherkocsi csomag is. A már megjelentek Dávid oldalán láthatók.

Az egyik már elkészült Szili ácsorog a vidéki fűtőház előtt<br>A képre kattintva Opgi munkáiból készült fotógalériánk nyílik meg

De ne csak a teherforgalomról essen szó: nem sokat várathat magára a régi, kidolgozott belső terű, a vasútbaráti szlengben „húgyszagú” Bhv kocsi és vezérlőjének a bemutatása. Az eddig megjelent képek tanúsága szerint kifejezetten igényes modell készül a fejlesztői műhelyben. Az együttműködést jellemzi, hogy Czakker Gábor (CZKGBR) Railworks alá készülő Szergej modelljét Opgi munkájának köszönhetően – és a felhasználók kifejezett örömére – hamarosan Trainzben is vezethetjük. A modell rendkívül részletes, bízunk benne, hogy a HOTTrainz csapat Gigantjához hasonlóan a vezetőállást is sikerül majd életre kelteni. A Classic modellje jelenleg 59849 polygont tartalmaz, ami nagyon sok, ám az aprólékos kidolgozásnak ez az ára.

Dávid a régi VM15-ös időket idézve modelljeit kiadás előtt igényes modellvasúti dobozban mutatja be, ezzel emlékeztetve arra, hogy a Trainz eredetileg terepasztal szimulátornak készült. A távlati tervekben egy részletes Nohab-modell is szerepel. Augusztus elején a nagyközönség legnagyobb meglepetésére napvilágot látott egy ABmot is a szokásos díszdobozban. Ez a jármű néhány napja szintén elérhető az oldalon.

Néhány nappal ezelőtt letölthetővé vált továbbá a Floyd egyik angol származású villanygépe is. A mozdony kidolgozottsága ezúttal sem maradt el a szokásos szinttől. Az egy áramszedővel ellátott, robusztus mozdonyt tehervonatok élén immár a Trainz rajongói is vezethetik.

Kapcsolódó hírek