Orosz-ukrán harcok levegőben és videomegosztókon

iho   ·   2014.04.17. 14:30
cim2

Közeli felvétel a 27-esről, éles fegyverzettel

A Krím elfoglalásának napjaiban már megvoltak az orosz–ukrán-konfliktusnak a maguk történései a levegőben is: az iho/repülés által is közölt felvételeken azokat a helikoptereket (Mi-8-as csapatszállítókat és nagyobb számban Mi-24-es támadó gépeket) láttuk, amelyek Szevasztopol repülőterének elfoglalására indultak.

Ukrán Frogfoot kétüléses változatban: félelmetes fegyver földi erők támogatására

A The Aviationist most ismét közölt néhány érdekes videót. Az elsőn egy Szu-27-es és egy Szu-25-ös látható, utóbbi egyébként egy páncélozott, igen nagy harcértékű, kifejezetten földi csapatok támogatására fejlesztett típus. Mindkét ukrán gép Kramatorszk körzetében repült, és feltehetően az ukrán erők felvonulását fedezte az ugyancsak jól felfegyverzett orosz(barát) egységek ellen. A közelről felvett „nagy” Szuhoj szárnyvégein légiharc-rakétákat, törzse alatt levegő-föld fegyvereket láthatunk.

Elterjedt egy másik felvétel is a neten egy másik hír kíséretében, miszerint orosz(barát) erőknek sikerült lelőniük egy ukrán Szu-27-est. Nos a hírhez mellékelt videónak ezzel kapcsolatban több problémája van. Az egyik, hogy a lelőtt valami jól láthatóan nem egy merevszárnyú gép, hanem egy (Mi-8-as vagy 17-es) helikopter, később a hírt ennek megfelelően módosították.

A megrázó képsort azonban valójában nem most és nem Ukrajnában vették fel, hanem tavaly – Szíriában. Csak épp levágtak róla egy s mást, például azt a pillanatot, amikor a szíriai lázadó arabul örül a találatnak:

Egy másik roppant érdekes felvétel viszont valóban egy kelet-ukrajnai helyszínen készült, orosz(barát) erők itt épp egy vasútvonalat blokkolnak, amikor igen látványosan elhúz a fejük felett egy ukrán MiG-29-es, a fa koronájának hajladozásán érzékelhető, mennyire kis magasságban.

A vietnami háború óta része a hadviselésnek a fegyverhasználat nélküli, amolyan fenyegető figyelmeztetésnek szánt, nagy sebességű alacsony áthúzás. De amit az ukrán pilóta produkál, az mintha inkább egy repülőnap látványos mozzanata lenne. Talán nem is véletlenül. A gép ugyanis nem a szokásos kamuflázs-festést, még csak nem is az ugyancsak elterjedt légifölény-szürke vagy kék színt hordozza, hanem az ukrán nemzeti sárga-kéket. A magyarázat az, hogy a 29-es az ukrán légierő bemutató kötelékének, az Ukrán Sólymoknak a gépe volt.

Az Ukrán Sólymok egyik gépe, még igazi bemutatón

A kötelék hat géppel 1995-ben alakult. Gyanítható, hogy mostanság nem annyira repülőnapokra való felkészüléssel töltik a pilóták és gépek az idejüket: a világon mindenhol, ahol egyébként harci gépek alkotják a katonai bemutató kötelékek típusait, ezek a formációk háborús helyzetben, némi átalakítások árán (például a fegyverhordozó pilonok visszaszerelésével) rendes harcoló alakulatként működnek tovább.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.