Őszi pesti közlekedési bonyodalmak

iho/közút   ·   2012.10.29. 09:17

Az őszi hónapokban több olyan városrendezési és közmű-felújítási munka is folyik a főváros útjain és terein, melyek kellemetlenségeket okoznak a közlekedőknek – figyelmeztet a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének hírlevele.

Az első helyen említett közművezeték-javítás a Hungária körút – Thököly út kereszteződésében szerencsésen befejeződött, viszont főként a kisáruszállító járművekkel közlekedőknek fontos tudnivaló, hogy továbbra is tart a Nagykörút déli szakaszának villamospálya-felújítása a Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed között. A forgalmi rend változása miatt közúton is nehezen járható ez a szakasz, sőt, a keresztező utakon (Üllői út, Baross u. stb. is torlódásokra kell számítani.) A munka befejezésének várható időpontja: 2012. november 5.

Teljes rekonstrukció kezdődik novemberben az V. kerületben, a Ferenciek terén és a Március 15. téren. Ez főként majd a Belváros nevezetességeihez turistabuszokkal érkezőknek okozhat fejfájást. A környéket várhatóan másfél éven keresztül, egészen 2014 tavaszáig bitorolják a markológépek. A közúti forgalom rendjét a városrendezési terv szerint teljesen átszervezik, a Ferenciek tere alatt húzódó Y alakú jármű-aluljárót betemetik.

A hírlevélből az is kiderül, nem tudni még, hogyan alakul a rekonstrukció idejére a Molnár utcai hotel előtti nagy buszparkoló sorsa.

Kapcsolódó hírek