Öt település út és vasút nélkül

iho/közút   ·   2012.05.22. 13:49
Nincs azzal semmi probléma, ha Hevesvezekényről Budapestre négy óra alatt eljutni, majd ugyanennyi idő kell a visszaúthoz, miközben nyolc órát le kell dolgozni. Így foglaltak állást a szakemberek azon a megbeszélésen, amelyen a 102-es vasúti járat hajnali vonatainak visszaállítását kérte öt dél-hevesi település – adja hírül a Heves online hírportál..

Fenyves László Hevesvezekény polgármestere elmondta: a Máv Start, az Agria Volán és a Közlekedéstudományi Intézet jelenlétében folytatott egyeztetés nem hozott eredményt. Csupán néhány perces módosításra lennének hajlandók a vasúttársaságnál, ugyanis az új menetrend szerintük „vasútfejlesztési stratégia és szakmai alapon hozott döntés.”

Fenyves László kijelentette, nevetségesnek tartja, hogy a XXI. században nyolc órás utazásba telik a munkahelyre történő eljutás. Ráadásul most már látszik, hogy út és vasút nélkül maradt a hátrányos kistérség ezen része, vagyis senkinek nem számít, hány munkahely veszik el azért, mert ellehetetlenült a közlekedés a megye ezen falvaiban.

Kapcsolódó hírek